El triangle dalinià acaba de tancar un estiu de rècord. Durant els tres mesos de temporada alta (juliol, agost i setembre) els museus de Figueres, Cadaquès i Púbol han rebut més de 730.000 visitants, un 6,75% més que l'any passat. Per damunt dels altres dos, destaca el Teatre-Museu Dalí, situat al rovell de l'ou de Figueres. Només aquest espai ha venut 604.550 entrades (aquí, també s'hi inclouen els tiquets per al Dalí Joies i les visites nocturnes). La Fundació Gala-Salvador Dalí assenyala que, entre els turistes que han augmentat "de manera significativa" hi ha els russos. Per contra, a l'altre costat de la balança es troben els espanyols i els italians, que han baixat respecte anys anteriors.

731.853. Aquesta és la xifra de visitants que ha rebut el triangle dalinià durant els mesos d'estiu. Al llarg d'aquesta temporada alta (inclou des de juliol i fins a finals de setembre), tant el Teatre-Museu com la casa de Portlligat i el castell de Púbol han batut récords de visitants. I és que, en comparació amb l'estiu del 2012, s'han venut un 6,75% més d'entrades per als diferents espais.

De tots tres, el Teatre-Museu de Figueres és el que continua atraient més visitants. De fet, ja ho demostren les llargues cues que es formen a l'exterior. En total, aquest espai, situat al rovell de l'ou de la capital de l'Alt Empordà, ha rebut 604.553 visitants (aquí, a més de les entrades diürnes, també s'hi comptabilitza l'obertura nocturna i els tiquets per a l'espai Dalí Joies).

Per darrere d'aquest, es troba el castell de Púbol (Baix Empordà), que ha rebut 78.280 visitants. Precisament, aquí és on la fundació cada any hi fa una exposició temporal. La d'aquest any, que es podrà veure fins al 31 de desembre, se centra en els diferents tallers que el geni empordanès va tenir arreu del món. La mostra reuneix 42 instantànies on es pot veure Dalí treballant.

Per últim, la casa de Portlligat, a Cadaqués (Alt Empordà), ha rebut durant aquests mesos de temporada alta un total de 49.020 visitants. La Fundació Gala- Salvador Dalí ha valorat "molt positivament" aquesta temporada d'estiu de rècord.

Pel què fa a procedències, la fundació subratlla que han augmentat "de manera significativa" els turistes russos. Amb menys proporció, també ho han fet els francesos, catalans i turcs. Per contra, a l'altre costat de l'estadística es troben els espanyols i els italians, que han davallat respecte estius anteriors.