A partir del proper 30 de setembre, Renfe posa en circulació un nou tren a primera hora del matí que reforçarà les connexions entre Portbou i Figueres. Amb la nova programació els viatgers de Portbou disposaran d´un tren a les 06.22 amb parada a Llançà a les 06.29 i a Figueres a les 06.43 hores, des d´on continuarà el seu recorregut habitual a Girona (7.13) i Barcelona (8.39).

Amb aquest increment es millora l´oferta del servei a les comarques gironines i facilita el desplaçament de persones que es desplacen per motius laborals des de Portbou o Llançà fins nuclis com Figueres, Girona o Barcelona.

Aquesta millora s´afegeix a les que va entrar en funcionament el passat 16 de setembre, quan Renfe va incrementar l´oferta de trens de rodalia a la línia R1 (Molins de Rei / L´Hospitalet - Maçanet/Massanes per Mataró) al tram Arenys de Mar-Mataró. Aquest augment s´ha dut a terme mitjançant l´ampliació del recorregut de 52 trens que fins ara iniciaven o finalitzaven el seu recorregut a Mataró.

A més d´aquesta prolongació, també es va millorar el servei de la línia R3 (L´Hospitalet de Llobregat - Puigcerdà per Vic) entre les comarques d´Osona i el Vallès Oriental amb Barcelona.

Finalment, també s´ha millorat el temps de viatge d´un tren de la línia R2 nord, així com de dos trens de la línia R11 que connecten Barcelona i Portbou. Aquesta reducció del temps de viatge és possible gràcies a un reajustament del horaris de trens que permet millorar les connexions d´aquests trens.

Totes aquestes millores s´emmarquen en el Pla d´acció de millora dels serveis impulsat per la Generalitat de Catalunya que s´ha incorporat al contracte de serveis consensuat amb Renfe Operadora per a possibilitar la millora progressiva de la gestió dels serveis ferroviaris de Rodalies de Catalunya.