L'àrea d´Ensenyament de Roses ha elaborat el Catàleg d´Activitats Educatives Municipals, on s'inclouen les propostes de caràcter formatiu-educatiu que l'Ajuntament ofereix a escoles i AMPA del municipi durant el curs 2013-2014. Les propostes, dirigides a alumnes des de Llars d'Infants fins a Batxillerat, complementen la formació dels alumnes a l'aula amb propostes molt diverses, que van des dels esports o el patrimoni cultural, a l'àmbit de la seguretat o del medi ambient.

El Catàleg d'Activitats Educatives Municipals de Roses està plantejat com un dossier de consulta dirigida a mestres, equips directius i AMPA dels centres escolars del municipi, que possibilita la tria i selecció, en un sol document, de les propostes municipals de caràcter formatiu-educatiu en l'àmbit de l'ensenyament. Cada inici de curs el Catàleg és actualitzat i renovat amb les darreres activitats organitzades tant pel propi Ajuntament, com per algunes entitats o serveis de la població.

Entre les propostes municipals, es troben les proposades per la Biblioteca de Roses, les visites a la Ciutadella, les visites al consistori i sessions amb l'alcaldessa, les xerrades de prevenció de conductes de risc de l´Àrea de Benestar Social, les propostes de formació vial de la Policia Local, i les xerrades per joves de l´Àrea de Joventut. Les propostes educatives dels serveis de protecció i salvament, com els Mossos d´Esquadra de Roses i el Cos de Bombers, també s´engloben en aquest document.

A banda, l'àrea d´Ensenyament assumeix i proposa des de fa anys, dins aquest catàleg, activitats com "la Mar de Roses", dinamitzada des del GEN i que permet un primer contacte dels alumnes de Roses amb els esports nàutics; el trasllat en bus a Barcelona per visitar el Parlament; la campanya Municipal Aprèn a Nedar, dinamitzada per la Piscina Municipal de Roses. Enguany s'han incorporat a més, quatre noves propostes: dues obres de teatre interactives de prevenció de conductes de risc per a joves, i dues xerrades de temàtica mediambiental per a infants.

El catàleg recull també les visites a serveis d´interès com la Deixalleria o la Depuradora, així com la proposta educativa de SOREA "Gotaghotam", o la proposta formativa del Consell Comarcal de l´Alt Empordà "La Motxilla Pedagògica". Es troben, també, les activitats educatives formulades des d´algunes entitats municipals com Càritas o Creu Roja de Roses.

En definitiva, el gruix d´activitats que s'hi recullen, tenen per objectiu oferir un coneixement complementari al que l´alumnat obté a partir de l´ensenyament reglat i curricular a l´aula, i en el seu conjunt presenten un caràcter transversal, ja que tenen relació amb les diferents matèries del currículum escolar.

Per últim, el document inclou també les propostes formatives de l'Àrea d´Ensenyament-Escola d´Adults, de l´Àrea de Promoció Econòmica i de l´Oficina de Català de Roses.