670 efectius dels Mossos d'Esquadra es desplegaran des d'aquest divendres i fins diumenge per controlar l'operació tornada i vetllar per la seguretat i la mobilitat a les carreteres catalanes. Alhora, es faran 450 controls de velocitat, transports i alcohol i drogues a les vies de màxima mobilitat i també en carreteres secundàries. El Servei Català de Trànsit (SCT) recomana avançar el retorn dels que finalitzen ara les vacances per fer-ho de forma esglaonada i adverteix que les retencions més importants s'esperen a la Costa Daurada (N-340), a la Costa Brava (C-31 i C-65) i també als accessos a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Arran del repunt de sinistralitat registrat a les carreteres catalanes durant aquest mes d'agost, els mossos intensificaran aquest cap de setmana la vigilància a les vies secundàries o no desdoblades per prevenir-hi accidents. Especialment a les següents vies: N-340, C-55, C-153, GI-682, GI-614, N-260, C-12, C-35, C-59, C-58, C-155, C-44 i C-14.

El Servei Català de Trànsit fa una crida a extremar la prudència aquest cap de setmana amb especial èmfasi arran dels darrers accidents mortals. Entre l'1 i el 29 d'agost, han mort 22 persones a la xarxa viària del Principat. Són set més que en el mateix període de l'any passat. Una dada negativa que s'explica, sobretot, per la concentració de deu víctimes mortals durant els quatre dies del pont del 15 d'agost.

Nou de les persones que van perdre la vida a les carreteres catalanes van fer-ho arran d'una col·lisió frontal. Es tracta d'un tipus d'accident que normalment té conseqüències dramàtiques per als ocupants dels vehicles. És per això que es recomana que, abans de fer un avançament, el conductor s'asseguri que hi ha les conduccions òptimes per realitzar-lo.

Control específic Pas de l'Estret

D'altra banda, al desplegament especial que faran els Mossos d'Esquadra se li suma un control específic del dispositiu Pas de l'Estret aquest dissabte a l'AP-7, al seu pas per l'Aldea en sentit nord. El seu objectiu és reduir les conductes de risc associades a la fatiga, l'excés de càrrega i/o de passatgers i la manca d'ús de sistemes de seguretat passiva dels vehicles que viatgen des del Nord d'Àfrica cap a França i la resta d'Europa. Es calcula que uns 35.000 vehicles es desplaçaran per l'AP-7 fins a creuar la frontera cap a l'estat francès.

Talls addicionals

A tot això s'hi ha d'afegir que, aquest diumenge, hi haurà dos esdeveniments que comportaran restriccions a la xarxa viària catalana. En primer lloc, arran del Triatló de Sant Pol de Mar, entre les 8 h i les 11:30 h, l'N-II quedarà tallada entre Sant Pol de Mar i Calella, a la comarca del Maresme, en tots dos sentits.

Alhora, amb motiu del Castell de focs d'artifici de Manresa, es tallaran les sortides Nord i Sud de la C-55 a l'altura de Manresa. Es farà des de les 17 h fins a les 23:30 h. A més, per evitar l'estacionament als vorals, es posaran cons a la C-25, al quilòmetre 136, en tots dos sentits. També s'habilitarà un corredor amb cons perquè la gent que es desplaci des de La Pineda fins al parc de l'Agulla per la BV-4501 ho faci amb més seguretat.