La tendència a la inestabilitat meteorològica que s'ha anat repetint al llarg d'aquest estiu, es va poder viure ahir un cop més a diferents punts del territori gironí. Les altes temperatures de la setmana passada i els dies assolellats van ser substituïts per la presència de precipitacions i per la caiguda del termòmetre que va deixar una imatge més pròpia de la tardor que de l'estiu.

Protecció Civil ja va alertar ahir al matí l'arribada de fortes tempestes a tot Catalunya, motiu pel qual es va activar el pla Inuncat pel risc de pluges intenses, a partir de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

A la ciutat de Girona, els primers xàfecs van començar a caure amb poca intensitat a mig matí i de manera intermitent, la qual cosa va obligar els vianants a tenir els paraigües a punt en tot moment. Les màximes precipitacions però, es van produir al voltant de les dues del migdia, amb uns 4 litres/m2, igual que a poblacions com Ribes de Freser i Salt.

La pluja també va fer acte de presència en altres punts de la geografia gironina amb xàfecs que van deixar més de 7 litres/m2 en municipis com Sant Gregori, Olot, Santa Pau i Planoles. A Mieres, però, fins i tot van ser més intensos, i van arribar acumular fins a 15,6 litres/m2.

Respecte a la caiguda de temperatures, tot i que ja s'havia començat a notar una lleugera baixada el cap de setmana passat, va ser durant la jornada d'ahir quan l'ambient es va refrescar notablement obligant a més d'un a abrigar-se amb un jersei tot i ser el mes d'agost.

A la capital gironina, per exemple, si dilluns passat les màximes van arribar a quasi fins als 32 graus, ahir el termòmetre de la ciutat marcava tan sols uns 25 graus màxima. Pel que fa a les mínimes, ahir la més baixa, fins al tancament d'aquesta edició es va registrar entre les 5 i les 6 de la matinada i va ser d'uns 15 graus.

Segons l'SMC, l'evolució d'aquesta setmana es preveu poc variable, amb cels tapats i temperatures per sota dels 26 graus a la majoria de zones del territori gironí. De cara al pròxim dijous, 29 d'agost però, podrien arribar les precipitacions en forma de tempesta a diferents punts de la província.