Endesa ha finalitzat recentment treballs a Fortià amb l´objectiu d´integrar xarxa elèctrica de baixa tensió al seu pas per camps de conreu i d´una urbanització en el seu entorn natural. L´actuació també ha permès reforçar la xarxa i millorar, així, la qualitat del subministrament a clients d´aquest municipi de l´Alt Empordà.

En concret, la millora ha consistit en la substitució de l´habitual línia de baixa tensió, que consta de tres cables paral€lels, per un nou sistema de cable trenat que representa una reducció important de les mides i l´amplitud física de la línia. Així, s´han instal€lat 720 metres de cablejat nou i s´han i s´han canviat suports de fusta per tal de millorar la fiabilitat de la instal€lació.

Amb aquest canvi també es dota Fortià d´una renovada xarxa de baixa tensió, més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d´altres elements externs.

Aquesta actuació forma part del pla de manteniment i millora tecnològica de les infraestructures de baixa tensió a la demarcació de Girona.