La campanya de recollida de taps de plàstic per al nen de l'Escala de 5 anys, en Pedro, que pateix una malaltia anomenada síndrome de Goldenhar i polimalformacions associades ha aconseguit més de dues tones d'aquest material que ja s'ha recollit per dur-lo a la planta de reciclatge. L'infant, que està pendent d'una altra operació de rotació intestinal, ha de fer diversos viatges a l'hospital i tot i que les intervencions les cobreix la Seguretat Social, la seva mare, Laura Ruiz, es troba sola havent d'assumir les despeses que aquesta situació comporta. En Pedro té dos germans més, una nena de deu anys i un altre que és el seu germà bessó.

La solidaritat ha arribat des del municipi però també des d'altres poblacions de la demarcació i, fins i tot, del Prat de Llobregat. La Laura agraeix l'ajuda rebuda i ja avança que seguiran amb la campanya de recollida. Ara, un cop un camió s'ha endut els taps que hi guardaven, ja tornen a tenir el magatzem disponible per a recopilar-ne més. La mare d'en Pedro reconeix que amb aquests materials no es poden recollir grans quantitats de diners però insisteix que qualsevol ajuda es bona i per això anima a seguir-hi participant deixant els taps en diferents establiments de l'Escala com ara l'Oficina de Turisme o les escoles.

Una malaltia estranya

El pare del nen els va deixar i ara la Laura s'ha de fer càrrec de tot. L'infant ha estat intervingut en tres ocasions i està pendent d'una altra. La seva malaltia implica diverses malformacions congènites i pateix un retard maduratiu d'un any.