El ple extraordinari celebrat ahir a Roses va acabar de tancar el procés de canvi d'alcaldia que es va endegar la setmana passada i que ha propiciat que des de dissabte la nova alcaldessa del municipi sigui Montse Mindan (CiU). Amb el relleu, l'exalcalde Carles Pàramo s'ha quedat com a regidor i assumirà una àrea de nova creació anomenada "Territori i Sostenibilitat". Des d'aquesta s'encarregarà d'impulsar els principals projectes de mandat que es volen deixar enllestits en els dos anys que queden, com ara el pàrguing soterrat.

Pàramo també s'ha convertit en primer tinent d'alcalde i en portaveu del grup municipal de CiU. Pel què fa a la resta del cartipàs s'han mantingut les atribucions.

Pàramo va anunciar tot just dilluns passat que deixava l'alcaldia després d'haver liderat els equips de govern de la població durant setze dels últims vint anys. Tot i que la decisió agafava molts per sorpresa, el ja exalcalde va assegurar que havia estat molt meditat i que, tot i que seguia il·lusionat amb projectes, havia arribat l'hora de deixar pas a persones que l'havien acompanyat durant aquests anys. I així va fer fer públic que Mindan seria la seva substituta. La fins dissabte primera tinent d'alcalde i regidora de Turisme ha sigut la mà dreta de Pàramo durant catorze anys i ara tindria dos anys per preparar la seva candidatura.

L'exalcalde, però, ja va anunciar que no marxava del tot i que es quedava en un segon terme. Fa dies ja va assegurar que la seva tasca passaria per coordinar projectes de mandat i ahir es va formalitzar en el ple extraordinari per a conformar el nou cartipàs municipal.

L'equip de govern ha decidir crear una nova àrea que engloba Urbanisme, Serveis, Infraestructures i Medi Ambient i serà Pàramo qui la dirigeixi. Fonts municipals han assegurat que això no suposarà cap canvi pels edils que fins ara han assumit aquestes àrees.

Dirigir les actuacions

El que implicarà és que l'exalcalde, que és qui va idear diversos projectes de mandat que hi ha pendents com ara l'aparcament soterrat del passeig, omplir de contingut el castell de la Trinitat o desencallar el Far, entre d'altres. Segons expliquen, és ell qui millor coneix aquestes actuacions que es volen tirar endavant en els propers temps i, per això, serà l'encarregat de liderar-los. De fet, Mindan ja va explicar a ple en què va ser investida com a cap del Govern municipal que seguiria una línia continuïsta amb la prioritat de tirar endavant aquests projectes.

Malgrat això, la nova alcaldessa ja ha deixat clar en diverses ocasions que no serà el batlle a l'ombra i Pàramo ha insistit que sabrà ocupar el lloc que li correspon a partir d'ara. "Qui tindrà l'última paraula a partir d'ara serà la Montse", va assegurar Pàramo al ple de dissabte passat.