"Nens sense llibres, ni excursions, no poden estudiar ni fer els deures, se senten marginats i humiliats perquè no poden fer les mateixes activitats que la resta": és la realitat que denuncien les associacions Aturats/Aturades de Figueres i Alter Orbis. Reivindiquen la implantació d´una escola pública totalment gratuïta i igualitària a Catalunya que garanteixi la igualtat d´oportunitats per a tots els nens.

La situació a les escoles i als instituts reflecteix les repercussions que la crisi té entre els nens i els jovjavascript:cargarFckEditor('pTexto');es. Els centres educatius són conscients d´aquesta realitat "amb la qual batallem cada dia", assegura el director de l´escola Joaquim Cusí i coordinador de les direccions d´escoles de la ciutat, Albert Blasco: "els centres trametem a serveis socials de l´Ajuntament els problemes que detectem, perquè es facin càrrec de les necessitats de la mainada".

A principis d´aquest any, hi havia reconegut un 20% d´alumnes de Figueres amb necessitats socials, "però la situació s´ha degradat molt en els últims mesos i ara podrien ser més els nens afectats" diu Blasco.

Podeu llegir la informació íntegra a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.