Figueres va patir l'any passat 510 robatoris a vehicles en diversos punts de la ciutat. Es tracta d'una xifra lleugerament inferior a la que es va registrar el 2011, quan n'hi va haver 555. El regidor de Seguretat Ciutadana, José Luis Yécora (CiU), relaciona aquesta baixada de poc més del 8% amb la instal·lació de les càmeres de videovigilància a diversos punts de la ciutat a finals de 2012. Tot i que no compten amb dades concretes del descens en aquestes zones, consideren que aquests disposi?tius han "dissuadit" aquest tipus de robatoris, que sovint han estat un problema per a la ciutat. Ara, el consistori projecta posar-ne també a l'aparcament de Rec Arnau on també se n'hi han registrat diversos.

Des del mes d'octubre de l'any passat es van posar en funcionament les càmeres als quatre punts on mesos abans s'havien anat instal·lant: la zona del poliesportiu, els Fossos, el carrer Rubaudonadeu i la plaça de la Palmera. En total, hi ha 17 dispositius en punts que en el seu moment es van considerar conflictius precisament pels robatoris a vehicles. Va ser per això que la Comissió de Videovigilància de Catalunya va autoritzar la seva instal·lació. S'anunciava el 2011 i es preveia tenir-les posades el mes de maig del mateix any però el procés va patir múltiples entrebancs. Entre ells, la renúncia de fins a dues empreses que havien de fer-ne la instal·lació.

Yécora diu que compten amb dades generals dels robatoris a vehicles i ha explicat que hi ha hagut un lleuger descens que valoren "positivament". Malgrat que els aparells es van posar a finals de ?l'any passat creuen que han tingut alguna cosa a veure en els descens d'aquest tipus d'incidents. "Només fa sis mesos que funcionen però sabem que en aquests punts n'hi hagut menys. Són una mesura efectiva de dissuasió", insisteix. "La percepció de la seguretat és en part subjectiva però la realitat és que les dades de l'any passat són millors que les del 2011", afegeix.

El procés per aconseguir l'autorització de la Generalitat en la instal·lació d'aquest tipus de dispositius no és senzilla però la ciutat ja compta amb la instal·lació necessària per a la transmissió de les imatges a través de la xarxa wi-fi. És per això que el consistori segueix estudiant altres punts on demanar posar-ne. Un d'ells, diu Yécora, hauria de ser l'aparcament del Rec Arnau.