L´Ajuntament de Roses i la Confraria de Pescadors de Roses treballaran conjuntament en la promoció i posada en valor del món de la pesca com a atractiu turístic, amb l´objectiu de posicionar Roses dins el turisme pesquer, d´acord a la seva història i tradició. En base a aquesta col·laboració , la Confraria de Roses passarà a gestionar les visites guiades al Port Pesquer i a la Llotja de Peix, que s´ampliaran amb la incorporació de la barca d´arrossegament cedida recentment a l´Ajuntament, que es "musealitzarà" per difondre i valoritzar el món de la pesca.

El passat mes de novembre, l´Ajuntament de Roses va rebre la cessió gratuïta de l´embarcació Gloria Mar II amb la intenció d´incorporar-la al circuit turístic del municipi. Posteriorment, el consistori, conscient que la importància econòmica i social de les indústries turística i pesquera en el municipi, requereix la coordinació i col·laboració de tots els agents implicats, ha mantingut converses amb la Confraria de Pescadors per tal que aquesta adoptés un paper actiu en la promoció de la pesca com a recurs turístic.

La resposta de la Confraria no s´ha fet esperar i, a partir del mes d´abril, serà l´encarregada d´organitzar les visites guiades al port pesquer i a la subhasta de peix, aportant així a aquestes activitats un valor afegit. D´altra banda, la propera incorporació de la barca d´arrossegament Gloria Mar II a les visites, també ampliarà aquest atractiu. En aquests moments, el consistori ha encarregat el projecte que permetrà l´adaptació de l´embarcació a la seva nova funció turística i divulgativa, el qual inclourà un audiovisual i el material necessari per difondre les característiques de l´activitat pesquera i de la seva història.

Tant Ajuntament com Confraria de Pescadors, han considerat idoni aprofitar els recursos i serveis que li són propis, a fi de gestionar de la forma més òptima i eficaç els recursos turístics vinculats amb la pesca. D´aquesta manera, tant les visites organitzades, com el manteniment i vigilància de l´embarcació, seran atesos per la pròpia Confraria, mentre que l´Ajuntament destinarà una subvenció de 24.000 euros a l´entitat i col€laborarà en la difusió i promoció de les visites i activitats.

Tal i com destaca l´alcalde de Roses, Carles Pàramo, "Roses és un poble de pescadors, la pesca forma part del seu ADN". De la mateixa manera que destinem recursos i molt treball al posicionament de Roses com a destinació d´esports nàutics, no podem deixar de banda l´altra gran potencialitat que ens ofereix el mar, el món de la pesca, amb un importantíssim atractiu turístic, directament vinculat amb la tradició, la identitat, la gastronomia i l´autenticitat, per difondre i valoritzar".