El sotsinspector, novel·lista i professor Agustí Vehí, mort ahir als 54 anys d'edat, ha rebut un acomiadament multitudinari, aquest dijous a la tarda, al Teatre Municipal de Figueres. Els seus companys de la Guàrdia Urbana li han rendit honors a l'entrada i sortida del fèretre amb les seves despulles.El Jardí s'ha omplert en un acte emotiu que ha comptat amb la participació de representants dels diferents sectors professionals, culturals i lúdics que havia desenvolupat Vehí al llarg de la seva curta vida.

L'escriptor Andreu Martín ha explicat davant de tothom que, aquests darrera anys, s'ha fet "un fart de presumir de ser amic de l'Agustí". El comissari dels Mossos, Joan Miquel Capell, l'ha catalogat com a "mestre dels policies de proximitat". El món acadèmic no ha faltat a la cita, lloant la figura del Doctor en Història i professor de policies que va ser aquest peculiar figuerenc que ha aconseguit reunir gent de totes les edats, perfils i condicions socials. El tutor del seu doctorat ha reconegut que la seva tesi no havia necessitat correccions malgrat la peculiar forma de ser del seu alumne i amic.

L'exalcalde Marià Lorca ha recordat com Agustí vehí lluitava per fer de la policia local un cos "al servei del ciutadà", mentre que l'actual alcaldessa, Marta Felip, no se n'ha pogut estar d'afirmar amb rotunditat que "Catalunya i Figueres perden una gran persona única".

Josep Maria Riera, Intendent en cap de la Guàrdia Urbana, ha agraït la professionalitat i personalitat del difunt mentre que el director de la Funcional Teatre, Josep Maria Cortada, explicava amb detalls l'afició teatral d'Agustí des de la seva adolescència.

Representants dels diferents cossos policials catalans i espanyols han estat presents en un acte singular, especial i que ha estat presidit per la foto que Josep Algans li va fer per al llibre "Figueres en primera persona".