El 31 de març finalitza la presentació de sol·licituds per accedir a la primera convocatòria del Fons Social d´Habitatges. Bankia oferta un immoble a Castelló d´Empúries; dos, a Figueres, i un, a Roses; Banco Bilbao Vizcaya Argentaria en té dos a Figueres i un a Roses; Banco Popular Español, un a Figueres; el mateix que Novagalicia Banco, Banco Santander i Banc de Sabadell.

Cada entitat de crèdit, en virtut d´un conveni firmat amb el Govern de l´Estat, el Banco de España, la Federación Española de Municipios y Provincias , la Plataforma del Tercer Sector (ONG) i les patronals bancàries, ha constituït el seu propi fons amb un número inicial d´habitatges.

Les famílies en situació d´especial vulnerabilitat que hagin estat desallotjades dels seus habitatges després de l´1 de gener del 2008 per impagament d´un préstec immobiliari poden sol·licitar un immoble. El lloguer d´aquests habitatges tindrà una durada de dos anys i les rendes oscil·laran entre els 150 € i els 400 € mensuals, amb un límit màxim del 30% dels ingressos nets totals de la unitat familiar.