L'alcalde de Bàscara, Lluís Lloret, s'ha mostrat molt crític després de saber que la prohibició dels camions per l'N-II ja no s'aplicarà a finals de febrer com s'havia dit des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat sinó que es pot allargar almenys vuit setmanes. "El termini de quatre setmanes ja no existeix, les vuit ja ho veurem i la negociació de Foment amb Acesa i els números són ja una pel·lícula repetida", assenyala el batlle que afegeix que als ulls dels ciutadans s'ha demostrat la "incompetència" i "incredibilitat" de la classe política perquè no pot complir el que diu. Per això, està convençut que aquesta problemàtica només se solucionarà amb la pressió del poble.

"Ja no tenim temps perquè el perill és evident", es lamenta Lluís Lloret, que defineix l'elevat trànsit del municipi per l'N-II com a un "tren de camions d'alt tonatge". Ho ha dit després de trobar-se aquest matí amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que ha visitat aquest municipi de l'Alt Empordà.

Assenyala que de la trobada n'ha sortit igual que fa uns dies perquè no s'ha concretat res. "Es parla de bona voluntat, negociació, predisposició, alternatives, tot això són paraules que ja estan gastades", es queixa el batlle, que reclama que Foment aprovi d'una vegada el decret que prohibeixi la circulació de camions per aquesta via i que els facin passar per l'AP-7. Segons li han explicat, això es pot fer en qüestió de dies mentre s'acaben de tancar les condicions de l'acord amb la concessionària de l'autopista. Però la realitat, diu, és que s'està allargant i la solució no arriba.

Davant aquest fet, no veu cap més sortida que continuar amb les reivindicacions. Els veïns continuaran tallant la via cada matí -de 9 a 10 de dilluns a divendres- fins que els camions deixin de passar. I afegeix, "si els polítics som incapaços de resoldre el problema, és el poble qui ho assumirà". Al seu entendre, la piràmide de la democràcia està representada amb el poble a dalt de tot, la classe política per sota i després el poder de les empreses. Ara, diu l'alcalde, la figura està invertida i això s'ha de canviar.

El poble va començar la protesta fa dues setmanes arran de la mort d'una veïna durant un accident a l'N-II, a l'alçada de Vilamalla, fa dues setmanes que els va fer passar a l'acció i denunciar el mal estat de la carretera i l'elevat trànsit de la via.