El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha avançat aquest dijous que els camions de gran tonatge deixaran de passar per l'N-II i es desviaran per l'AP-7 en un termini d'entre set i vuit setmanes, segons negocia la Generalitat amb el Ministeri de Foment. Vila ho ha anunciat en una compareixença al Parlament, on ha assenyalat que la solució "serà una prova de la complicitat del Ministeri de Foment" amb la voluntat del Govern i les reclamacions dels ciutadans gironins que pateixen els problemes de seguretat i de mobilitat que arrossega l'N-II. A llarg termini, el conseller també ha apuntat que Foment ja té l'autorització del Ministeri d'Economia per estudiar el desdoblament de l'N-II.

Davant la comissió parlamentària de Territori i Sostenibilitat, Vila ha assegurat que el seu Departament prioritzarà polítiques més "socials" durant aquesta legislatura, com garantir el dret a l'habitatge, fomentar el transport públic, i minimitzar els riscos per la mobilitat a les carreteres. A més, el conseller ha explicat que Territori i Sostenibilitat també vol donar suport a un sector tant afectat per la crisi com la construcció, a partir de facilitar l'edificació d'habitatges allà on existeixi una demanda acreditada o el foment d'infraestructures amb retorn social.

En matèria d'habitatge, Vila ha lamentat que a Catalunya hi ha més de 80.000 habitatges nous que estan buits mentre hi ha famílies que pateixen desnonaments. Per això, el conseller s'ha proposat garantir el dret a l'habitatge a través de la propietat o el lloguer, convocar ajudes per a famílies desnonades, reforçar la intermediació hipotecària entre bancs i particulars, així com cedir habitatges de protecció oficial (HPO) a entitats del tercer sector.

El Govern també mantindrà el pla de xoc per reduir l'estoc d'HPO buits. En aquest sentit, Vila ha celebrat que el Govern va reduir de 3.000 a 800 els HPO buits durant el 2012, però que la xifra ha augmentat a 1.500 pisos ja que molts joves no poden assumir els lloguers.