Amb l'objectiu de potenciar el subministrament elèctric al polígon industrial de Vilamalla i als nuclis de població de la zona del voltant, Endesa ha finalitzat en les darreres setmanes els treballs de construcció que estava realitzant en un tram de línia elèctrica de 132 kw de tensió per alimentar la subestació d'aquesta població de l'Alt Empordà. Aquesta infraestructura, que fins ara no estava en servei, encara no s'ha pogut posar en funcionament ja que falta resoldre alguns tràmits administratius.

La construcció d'aquesta subestació la va dur a terme un promotor privat que posteriorment la va cedir a la companyia elèctrica. Actualment aquesta infraestructura té tan sols dos transformadors d'energia de 40 mw. L'objectiu és que aquesta extensió de l'alimentació elèctrica beneficiï no només el polígon industrial de Vilamalla, sinó que també ha de reforçar la xarxa de distribució d'energia d'alta tensió a la resta de la comarca de l'Alt Empordà.

Desviació d'una línia existent

La derivació que la companyia elèctrica Endesa ha construït per arribar fins a Vilamalla té uns 200 metres de longitud, i uneix l'esmentada subestació amb la línia principal més propera, la de 132 kV que va de Juià fins a Torrevent. Segons explicaven des de la companyia, l'usuari normal no ha de notar cap novetat en el servei, però sí que hi haurà un reforç en cas d'alguna mancança en el subministrament.

La companyia queda ara pendent de l'autorització administrativa pertinent per poder efectuar la connexió definitiva i, així, poder donar tensió a la subestació i poder-la posar en servei. Està previst que aquesta autorització arribi a curt termini.