Càritas de Figueres incorporarà properament un servei d'atenció i assessorament pels deutes hipotecaris de les famílies. Segons ha explicat el president de l'entitat, Jordi Rotllan, ja tenen un voluntari, un extreballador de banca jubilat, que els ajudarà a fer front a l'elevada demanda de casos que els arriben. També estan treballant, diu, en un servei anomenat "Apadrina un avi" que busca que joves de 4rt d'ESO o Batxillerat s'ofereixin un dia a la setmana a fer companyia a persones grans que no tinguin familiars o que es trobin en residències. D'altra banda, l'entitat segueix buscant voluntaris per a d'altres àmbits i assegura que es mantenen estables en l'atenció de famílies necessitades, al voltant de les 1.100 durant l'any.

"La Diocesana ens està donant assessorament per poder posar en marxa aquest nou servei amb aquesta persona, que ja és voluntària de l'entitat, per tal d'abordar aquests temes", explica Rotllan. No és en l'únic àmbit on, diu, els està creixent la demanda. També ho ha fet, i molt, en l'atenció psicològica i laboral. "Els ajudem a preparar currículums i a fer front a les situacions en què es troben", afegeix. En aquest àmbit, assegura, preveuen que la demanda sigui important al llarg d'aquest any.

Rotllan admet que en les àrees on es necessiten tècnics continuen "tensionats" per la demanda i diu que segueixen necessitant voluntaris

en diversos àmbits com ara la recepció de persones o bé les classes de reforç i alfabetització. Reconeix, però, que la necessitat que aquestes persones tinguin un perfil específic complica la recerca.

Pel que fa al nombre de persones que participen amb aportacions a l'entitat, el president assegura que hi ha hagut algunes altes que els permeten tenir uns ingressos regulars per poder planificar les actuacions, però aclareix que continuen essent poques. I és que tradicionalment han comptat amb un important nombre de persones grans adherides, moltes de les quals han anat morint. També diu que la gent que els dóna menjar és molta, però que cal mantenir el ritme actual.