L'oficina municipal d'habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha presentat la memòria dels serveis que constata que són seixanta les famílies inscrites com a sol·licitants d'habitatge en règim de lloguer. Les previsions són que el govern català aporti 380.160 euros per fer front al cost de lloguer per a famílies amb risc i per part de l'Estat 700.000 euros per als 290 joves que podran continuar gaudint de la renda d'emancipació.

La borsa de mediació per al lloguer social gestiona 58 habitatges de lloguer social que s'adjudiquen a persones amb risc d'exclusió social residencial a preus de lloguer un 20% per sota del preu de mercat. Aquesta any són 60 les famílies les inscrites com a sol.licitants, 24 de Castelló i 36 de Roses.

Pel que fa a la renda bàsica, l'ajut per a pagar el lloguer per a joves d'entre 22 i 30 anys, un total de 459 l'han sol.licitat des de 2008. Atualment són 290 els que podran continuar cobrant-lo. Des del govern central es destinaran 700.000 euros per ajudar-los en el procés d'emancipació.

Les prestacions que ofereix la Generalitat per a pagar el lloguer a les llars d'ingressos baixos, de fins a 240 euros al més, la memòria indica que el 2011 ha estat per a 189 famílies. La Generalitat destinarà a aquestes famílies amb risc social residencial de Castelló d'Empúries i Roses un total aproximat de 380.160 euros.

La regidora d'habitatge, Assumpció Brossa, ha explicat que estan satisfets perquè "un nombre important de famílies rebran suport econòmic per a fer front a les dificultats econòmiques" remarcant que arribaran a la població 1,1 milions d'euros.