75 estudiants de batxillerat d'una dotzena de centres educatius gironins han participat aquest dissabte a Figueres en la jornada 'El dissabte de les matemàtiques a l'Alt Empordà', una iniciativa organitzada per les fundacions Príncep de Girona i Ferran Sunyer Balaguer. L'objectiu d'aquesta jornada ha estat mostrar la presència de les matemàtiques en la vida quotidiana i potenciar l'interès dels joves en aquest àmbit. La jornada ha comptat amb un taller on han concursat diversos equips d'alumnes. Els guanyadors d'aquest concurs han estat convidats al Fòrum Impulsa 2012 i han rebut una tableta digital. La jornada ha comptat amb la participació voluntària d'estudiants del grau de Matemàtiques.

La jornada ha comptat amb una xerrada i col·loqui amb un professor de la UAB i un concurs on participaven equips formats per dos alumnes. La complexitat de les xerrades i els tallers ha fet necessària la participació de monitors i estudiants del grau de Matemàtiques de la Univeristat Autònoma de Barcelona que han col·laborat voluntàriament en aquesta iniciativa. La seva participació ha permès una interacció més personal i informal amb gent jove.

La jornada 'El dissabte de les matemàtiques a l'Alt Empordà' tenia com objectiu trencar amb la idea que les matemàtiques són una ciència llunyana i difícil d'entendre.