Els embassaments de Catalunya han pujat des de la matinada d'aquest dimarts a conseqüència de les pluges, mentre que el cabal dels rius Besòs i Llobregat ha augmentat considerablement. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat els municipis de Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, l'Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat -municipis per on passa el riu Llobregat-, així com Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besós i Barcelona -per on passa el riu Besòs- per tal que mantinguin especial vigilància a les lleres, guals, punts inundables i passos a nivell d'aquests crusos fluvials i proximitats. De la seva banda, l'embassament de Portbou podria sobreeixir en les properes hores

Pel que fa als embassaments, el nivell de l'embassament de Siurana ha anat pujant des de la matinada i actualment es troba a cota 482,99 msnm, 9 centímetres per sobre la cota del sobreeixidor. El nivell de l'embassament del Foix es troba a 100,56 msnm, 6 cm per sobre de la cota del sobreeixidor; actualment sobreeixen de l'ordre de 4,71 m3/s.

D'altra banda, l'embassament de Portbou podria sobreeixir en les properes hores si es confirmen les previsions meteorològiques adverses a la seva conca d'aportació. D'aquesta manera, es recomana tenir especial cura amb els avisos activats a la població de Portbou.

L'embassament del Pasteral segueix desembassant cabals en l'entorn dels 20 m3/s, mentre que l'embassament de Boadella desembassa, des de les quatre d'aquest dimarts, cabals situats entre els 5 m3/s i els 6 m3/s.