Una empresa especialitzada, Stop Plagues, està col.locant xarxes a la rosassa (el finestral circular amb vitralls de la façana) per evitar l'entrada dels coloms. La mesura s'ha pres aprofitant que s'ha restaurat aquesta peça, així com s'està fent amb la portalada d'entrada.

L'empresa encarregada dels treballs ha informat que a la plaça del davant, pel fet d'haver-hi restaurants hi ha presència de coloms atrets pel menjar. Aquets es protegeixen a l'interior de la Rosassa, als diferents arcs, tot i que no s'ha detectat una població exagerada de coloms. Per l'acidesa de les defecacions comporten un deteriorament. Ara s''hi ha situat una xarxa que impedeix que se situïn als punts on es refugiaven fins ara.

L'església de Sant Martí d'Empúries està sent sotmesa a una millora d'alguna de les parts per contrarestar els efectes del deteriorament causat principalment per la proximitat amb el mar. La rosassa s'ha netejat i s'han rejuntat les esquerdes. En aquest moment, a més, s'està procedint a la neteja de la porta. La col.locació de xarxes és una de les eines habituals per evitar l'accés dels coloms a determinats indrets.