L'Ajuntament de Roses ha decidit contractar un arquitecte perquè ocupi una plaça de nova creació de cap de l'Àrea Urbanística i Territori. L'objectiu és treballar per deixar a punt per desenvolupar diferents sectors que són urbanitzables des de fa més de vint-i-cinc anys i així tenir-los a punt pel moment en què es reactivi l'economia i el sector de la construcció. D'altra banda, s'està treballant perquè s'executi una zona comercial a peu de la carretera de Cadaqués.

L'alcalde de Roses, Carles Pàramo, va justificar en el darrer ple la creació de la plaça d'arquitecte perquè existeixen diversos ?ter?renys, àrees, que són des de fa molts anys classificats com a sòls urbanitzables delimitats. Amb l'objectiu que els interessats a tirar endavant alguna iniciativa empresarial en aquests terrenys ho tinguin fàcil quan es decideixin a fer-ho, es pretén elaborar tots els informes, estudis i plans que siguin necessaris. Segons Pàramo, la idea és "tirar endavant documents perquè quan es comenci a reanimar estiguem preparats".

La figura del nou arquitecte pretén servir per aquest objectiu. Dirigirà l'àrea de serveis urbanístics i territori, on actualment ja hi ha tres arquitectes més. Aquesta ha estat una de les crítiques del grup de l'oposició Gent del Poble que considera que en la situació actual no s'hauria de contractar una persona més. També ho va criticar el regidor del PSC, Paco Martínez, manifestant que "entenem que si la plaça és un altre arquitecte, avui en dia, que no es construeix, no sé què faran quatre arquitectes". L'alcalde va justificar una decisió que pretén justament ajudar a reactivar l'economia i generar més llocs de treball. D'altra banda, va explicar que s'està estudiant com desenvolupar l'espai comercial des de la carretera de Cadaqués fins a la rotonda d'entrada a Roses. S'estan fent moviments perquè pugui tirar endavant i crear llocs de treball, va manifestar Pàramo.

En la contractació de l'arquitecte s'hi suma la d'un cap de Serveis Informàtics. S'han donat de baixa quatre places d'auxiliars i netejadors que estaven creades però no ocupades.