Des del mes de juny i fins a l'octubre s'ha portat a terme una campanya que, sota el lema 'Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir', ha revitalitzat el comerç de proximitat com a fòrmula per afavorir la cohesió social.

Els vuit municipis que han participat a la campanya són beneficiaris dels ajuts de la Llei de Barris i són Barcelona, Besalú, Cambrils, el Vendrell, Lleida, Roses, Solsona i Tarragona, municipis amb la característica comuna d'un nucli antic.

La campanya ha arribat a més de 40.000 habitants i ha consistit en el sorteig de bosses de la compra amb rodes, amb la col·laboració de les associacions de comerciants de cadascun dels municipis participants. Els compradors han rebut números per participar en el sorteig de les bosses, de les que se n'han repartit 1.565 als vuit municipis participants.

La campanya ha comptat amb la participació de 694 establiments de tot Catalunya. Es tracta de la primera campanya d'impuls del comerç de proximitat en nuclis antics i ja s'han presentat les línies d'actuació per a la segona edició, en la qual es buscaran obsequis més atractius per als compradors i es vol ampliar el nombre de municipis participants.