Una trentena de persones s'han concentrat aquest dilluns al matí davant de la residència de Temps Lliure de la Generalitat a Llançà (Alt Empordà) per protestar pel tancament d'aquest centre, que s'ha de fer efectiu a partir de l'1 de gener del 2012 i que afectarà una quarantena de treballadors. Segons ha denunciat el responsable del sector de la Generalitat de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO, Andreu Acosta, a part d'això la clausura també repercutirà en el comerç de Llançà, ja que calculen que cada temporada unes 5.000 persones s'allotjaven en aquestes instal·lacions de la Generalitat que ofereixen vacances als treballadors a preus inferiors als del mercat.

CCOO alerta, doncs, que el tancament de la Residència de Llançà no només té conseqüències directes per a la quarantena de treballadors afectats, amb recol·locacions però també acomiadaments, sinó que perjudicarà "directament el comerç i l'activitat del poble de Llançà, on el turisme és una de les principals fonts d'ingressos", segons recorda el sindicat.

Les residències de Temps Lliure de la Generalitat estan destinades a procurar al conjunt dels treballadors i a les seves famílies la possibilitat de gaudir d'un període de vacances i lleure amb unes contraprestacions inferiors als preus de mercat. A Catalunya n'hi ha a Llançà, Tarragona i Lès (Val d'Aran). Amb el seu tancament a partir de l'1 de gener del 2012, Acosta lamenta que Catalunya serà l'única comunitat sense aquest tipus de residències.

D'altra banda, durant aquest dilluns s'ha reunit el comitè d'intercentres amb el Departament d'Empresa i Ocupació per buscar sortida als afectats pel tancament de les residències.

Una nova funció a les instal·lacions

Segons ha informat CCOO, l'Ajuntament de Llançà té intenció de situar el centre de dia a les instal·lacions que quedaran lliures quan es tanqui la residència de Temps Lliure, i Lès les mantindria per al sector de l'hostaleria. Pel que fa a Tarragona, el sindicat creu que la nominació de la ciutat per organitzar els Jocs del Mediterrani del 2017 encarirà el terreny on es troben les instal·lacions, tot i que de moment no ha transcendit el futur d'aquest equipament.