El grup del PP, a l'oposició de Figueres, reclama al govern municipal de CiU que faci un nou concurs per buscar un nou espai on ubicar els serveis socials de la ciutat i que serveixi per substituir el polèmic local buit del carrer Sant Pau, que tenen la intenció de comprar. La formació ja ha entrat la petició a través d'una instància, asseguren que s'oposen frontalment a la decisió municipal i que no pararan fins a aconseguir que es reconsideri la compra de l'espai.

La polèmica per aquest local es remunta a l'octubre de l'any passat quan Diari de Girona va publicar que s'havia abonat la primera mensualitat per aquest equipament -de poc més de 1.000 metres quadrats- sense que tingués cap ús, tot i que des del consistori ja asseguraven que s'hi volien ubicar els serveis socials del Consorci de Benestar, ara aturat.

Després d'un any de pagament sense que s'hi hagi dut a terme cap actuació, l'alcalde, Santi Vila (CiU), va anunciar que s'havia renegociat amb la propietat la seva adquisició per un preu 300.000 euros inferior a l'inicial. Així, explicaven, el podrien comprar per uns 700.000 euros i, a partir d'ara, les mensualitat revertirien íntergrament en la opció de compra. Una situació que tampoc acontenta als populars. I és que, segons diuen, el local és massa gran per a acollir només les dependències dels serveis socials de la ciutat i que, si realment es troben en tan males condicions les instal·lacions en les que estan ara, "cal que convoquem un nou concurs per buscar-ne un altre que no ens costi 6.000 euros mesuals i que sigui de les dimensions adequades".

"Condicionats al 2012"

La portaveu del PP, M. Àngels Olmedo, assegura que és un moment difícil i que no es pot revertir sobre els ciutadans projectes que "poden esperar". En aquest sentit, també va criticar la voluntat de tirar endavant el de la plaça de braus que "suposarà 1,5 milions més per a la ciutat". "Ens sembla bé el complex però ara no és el moment perquè només de començar el 2012 ja tenim hipotecats el 1,5 milions de la façana de la plaça i 1,5 més pel local". I és que, segons la regidora, tenen constància que l'adequació de local del Sant Pau podria costar uns 300.000 euros, a banda del preu de compra que xifren en més de 700.000 euros. Per la seva banda, l'edil, Diego Borrego (PP), ha afirmat que Figueres segueix augmentant el seu dèficit amb "projectes que ara no toquen i que haurem de pagar tots els figuerencs". "Estem molt preocupats per la situació", han sentenciat.