Almenys tres empreses s'han presentat al concurs per a la licitació del projecte del complex de la plaça de braus de Figueres. Tot i que el procés continua obert fins al proper 24 de novembre i, per aquest motiu, no n'han pogut transcendir més dades, la concessió per a aquest nou equipament esportiu ha captat l'interès de diversos grups del sector. Tota una novetat, tenint en compte que en un principi una empresa va presentar l'estudi de viabilitat. Després de fer fallida, però, una altra va mostrar la seva disponibilitat a dur-ho a terme, tot i les crítiques de l'oposició sobre la seva capacitat econòmica per fer-ho.

Figueres va anunciar l'any 2008 la seva intenció de convertir aquest espai, llargament oblidat, en un equipament poliesportiu amb piscina coberta, pistes de padel, fitness o sauna a través d'una concessió. Va ser l'empresa H2O qui va fer l'estudi de viabilitat i estava interessada a tirar-ho endavant fins que, arran de la crisi econòmica, va acabar fent fallida. El projecte va quedar encallat fins que un nou grup del sector, Sport, Vida & Ocio, va anunciar la seva intenció d'assumir-ne la construcció. I no només això sinó que, a més, preveia una ampliació del projecte amb adhesió de les instal·lacions del camp del Far.

En total, es va calcular que el projecte valdria més de vuit milions d'euros dels quals, 7,2 els posaria l'empresa concessionària i la resta, uns 1,5 milions, el consistori en concepte de rehabilitació de l'emblemàtica façana. El PSC, a l'oposició, es va oposar frontalment a la participació municipal en el projecte al·legant que l'empresa que hi optava presentava seriosos problemes econòmics i va anunciar, fins i tot, que presentaria un contenciós per a aturar-ho.

Arran de l'aclaparadora victòria electoral convergent, però, els socialistes van anunciar que es farien enrere en el litigi per considerar que la ciutadania havia donat suport al projecte de ciutat proposat per l'actual alcalde, Santi Vila (CiU).

Segons ha pogut saber Diari de Girona, però, hi hauria altres empreses interessades a fer-se càrrec d'aquest projecte que, entre d'altres coses, es crearà a través d'una concessió a 40 anys.

El concurs continuarà obert fins a finals de mes i serà llavors quan s'escollirà l'empresa que ho assumirà. El fet, però, que hi hagi diferents grups interessats podria permetre que el projecte es licités a la baixa.