La planta de biogàs projectada a l'Armentera, la primera de Catalunya descentralitzada, només està pendent del permís d'obres de l'Ajuntament, però el canvi de govern podria suposar un entrebanc per als inversors. El nou batlle, Narcís Isern (CiU), diu que intentaran "amb totes les armes legals a l'Armentera" no donar el permís. El projecte ja va rebre l'autorització del Govern a principi de mes, requereix una inversió de 2,5 milions d'euros i s'està negociant amb el govern danès perquè l'avali.

CiU va advertir fa un any, tal com va publicar Diari de Girona, dels efectes negatius que considerava que suposaria la planta de biogàs que es projectava. L'Ajuntament, en aquell moment, estava governat per UA-PM, que es mantenia a l'expectativa, esperant veure com es desenvolupaven els tràmits però sense oposar-s'hi. Finalment, l'empresa Gestió del Territori i Medi Ambient, S.L, ja ha obtingut l'autorització que havia d'atorgar la Generalitat i només està pendent del permís municipal, un permís que podria fer-se esperar.

El nou alcalde ha explicat que estudiaran si legalment és possible denegar la llicència al projecte, ja que continuen pensant que el municipi no és el lloc més idoni per construir-la. Isern constata, en primer lloc, que "a la població no hi ha granges, i a més ho fan en un territori dels pocs que no està construït". Altres qüestions que el preocupen és el risc de contaminació de les aigües que tenen un nivell freàtic alt. "Si està controlat no passarà, però quines garanties tenim al poble? Patiria molt en cas de contaminació als aqüífers". En les al·legacions presentades pels convergents durant la tramitació, es van apuntar altres problemes com la manca d'accessos.

La planta de biogàs gestionaria 22.000 tones de purins procedents d'entre 8000 i 10.000 caps de bestiar i generaria una potència de 500 quilovats elèctrics, segons van informar els impulsors a Diari de Girona en rebre l'autorització.