El Departament d'Educació instal·larà un mòdul prefabricat més al CEIP Carme Guasch de Figueres, l'únic de la ciutat que continua amb aquestes infraestructures provisionals. El nou barracó permetrà dotar el centre de dues aules més a causa del creixement que ha experimentat però, suposarà, d'altra banda, que s'allargui sine die el reclamat trasllat de l'escola a l'actual presó de la ciutat. La consellera, Irene Rigau, ja va manifestar en una recent visita a la ciutat que celebraven que hi hagués un projecte fet, que tindrien en compte les peticions de la ciutat en aquesta matèria però que calia "disponibilitat pressupostària per dur-ho a terme".

La conversió de l'actual centre penitenciari en l'escola Carme Guasch és una de les "obsessions" de l'alctual alcalde, Santi Vila (CiU), i de la seva formació, si tornen a formar govern. De fet, Vila va manifestar fa poc que "tenim una bella presó que volem alliberar d'una vegada i traslladar-la al Puig de les Basses". Precisament, aquesta és una altra de les incògnites. I és que, segons va anunciar fa diverses setmanes el Departament de Justícia, de moment tampoc s'obrirà perquè insisteixen -en contra del que asseguren els sindicats- que no està acabada. Malgrat això, la Junta de Govern local va aprovar fa uns dies concedir al departament d'Educació "una llicència d'obres per a les instal·lació d'infraestructures d'edificis prefabricats 2011 a l'escola carme Guasch".

Segons fonts municipals, es tractaria de només un mòdul que permetrà dotar el centre de dues aules més, d'uns 45 metres quadrats cadascuna i que està previst que s'instal·li durant aquest estiu. Es tracta, expliquen, del ?desenvolupament normal del centre que ha anat creixent i necessita més aules. La realitat és, però, que amb la instal·lació d'una nova infraestructura prefabricada es dóna per ajornat, almenys de moment, el reivindicat trasllat del centre educatiu a l'actual presó del centre de la ciutat. De fet, el Departament de Justícia també té aturada la posada en funcionament del nou centre penitenciari Puig de les Basses, que ha de permetra la reconversió de l'espai.