I per què no? Amb aquesta frase es podria resumir l´opinió de qualsevol figuerenc a l´hora de valorar que el Museu de l´Empordà es traslladés a la casa Nouvilas de la capital altempordanesa, situada al número 78 del carrer Nou.

En alguns casos, molts d´ells, seria per simple desconeixença de l´edifici mentre que en d´altres, els més afortunats, no seria res més que una resposta ambiciosa perquè tenen informació privilegiada sobre un dels edificis amb més potencialitats de la ciutat. La proposta i el debat ciutadà ja s´ha posat a sobre la taula tot i que, en cap cas, no hi ha cap decisió ni projecte engegat. Parlem a mig termini, però seria bo no deixar de banda una iniciativa ambiciosa que permetria recuperar un edifici històric i, al mateix temps, donar una empenta al Museu de l´Empordà.

Durant els darrers mesos s´ha anat diluint la possibilitat que la casa Nouvilas sigui la futura seu del Consorci de Benestar Social de l´Alt Empordà. En aquests moments, ja és gairebé una utopia sobretot després que el consistori figuerenc hagi llogat un espai al carrer Sant Pau on està dissenyat que és possible situar-hi el nou ens.