La pressa per no perdre´s el partit del Barça-Reial Madrid del dilluns de la setmana passada i la falta d´un informe van fer que es deixessin sobre la taula alguns dels punts de l´ordre del dia del darrer ple ordinari.

Un d´ells va ser la moció presentada per CiU que dóna suport a la proposició de llei del grup convergent al senat en defensa dels afectats per la llei de Costes a Santa Margarida de Roses.

Finalment, divendres va passar la proposta per ple extraordinari i va ser aprovada amb els vots favorables de CiU, PP, ERC i el regidor del GIR, Gaspar Gallego. ICV es va abstenir i el PSC i el regidor del GIR, Agustí Donat, hi van votar en contra, segons explica el Setmanari de l'Alt EMPORDÀ en la seva edició d'aquest dimarts.

El portaveu del grup municipal de CiU, Carles Pàramo, va explicar que amb l´aprovació de la moció s´obre una altra via per a solucionar la problemàtica de l´atermenament de Santa Margarida.

Pàramo va mostrar-se d´acord amb el camí judicial emprès per l´equip de govern, a través del contenciós administratiu, i va reclamar l´adhesió dels socialistes per intentar aconseguir una resolució pel camí legislatiu.

L´alcaldessa, Magda Casamitjana, es va negar a subscriure el seu grup a la proposta perquè "Santa Margarida no ha estat mai, ni té res a veure amb la línia maritimoterrestre, com afirma la moció".

La sessió va estar marcada per la intervenció final de Josep Masoliver, un dels propietaris afectats per la Gola de l´Estany que, molt emocionat, va reclamar l´esforç dels polítics per deixar de banda confrontacions i evitar que el barri es converteixi en un "càncer".

Sobre aquesta qüestió, el PSC de Roses ha emès aquest dilluns a la tarda un dur comunicat. El contingut textual del mateix és el següent:

"Ens ratifiquem en el què hem dit sempre: Entenem que Santa Margarita i la Gola de l´Estany no han d´estar afectats per la Llei de Costes i així ho he fet palès presentant un contenciós a l´Audiència Nacional en contra de l´Atermenament de Santa Margarita.

Arran de l´injust atermenament de Santa Margarita, atermenament recorregut davant l´Audiència Nacional, ha aflorat la problemàtica de la Zona de Gola de l´Estany, una problemàtica vigent des de 1964. Tot i l´aprovació del POUM de Roses el 1985 i 1993 que delimitava aquest espai com a Públic ningú havia informat als propietaris d´aquesta situació, fet que trobem i denunciem del tot irresponsable i negligent tractant-se de bens de titularitat privada (pisos, hotels, comerços…).

Davant d´aquesta esperpèntica política d´amagar el cap sota l´ala, l´Ajuntament de Roses, amb Magda Casamitjana al capdavant, ha abordat el problema agafant el toro per les banyes i ha sol·licitat de manera oficial a l´Estat que reconegui l´error de catalogar la zona de la Gola de l´Estany com a zona afectada per la Llei de Costes, rectifiqui i reconegui la propietat privada de totes les vivendes i establiments d´aquesta zona.

Així arran de l´esperpèntica Moció defensada pel Cap de l´Oposició en el darrer Ple i vistos els antecedents volem deixar clar i explicar a la ciutadania de Roses el següent:

L´Ajuntament de Roses no ha d´emprendre l´aventura incerta de modificar una llei estatal com la Llei de Costes perquè ni la Gola de l´Estany ni Santa Margarita han d´estar afectades per aquesta llei.

Sempre hem defensat que la inclusió de la Gola de l´Estany dins la ZMT és un error que salta a la vista quan es veu la delimitació de la ZMT al seu pas per Roses.

Que l´atermenament de Santa Margarita és totalment injust i que ni l´Estat ni la Llei de Costes hi és competent.

Que a la moció defensada pel Cap de l´Oposició es barregen de manera grotesca, barroera i sense cap mena de sentit tres trams de la costa catalana (Santa Margarita, Empuriabrava i S´Ablanell) amb característiques i supòsits totalment diferents un dels altres.

Que a la moció s´afirma que Santa Margarita no està atermenat quan tothom sap i sobretot els propietaris que l´atermenament per desgracia ja està executat i per sort recorregut per l´Ajuntament de Roses a l´Audiència Nacional.

Que aquest fet demostra el poc coneixement de la situació de Santa Margarita del Cap de l´Oposició i que aquesta moció és un moviment de cara a la galeria.

I volem denunciar que la presentació d´aquesta moció té un clar sentit electoralista, que juga amb les il·lusions i els sentiments dels propietaris que veuen que tenen afectades de manera injusta la seva propietat, un propietat que a per alguns és la seva llar, per altres la seva manera de guanyar-se el pa i per molts altres la il.lusió de la seva vida i l´esforç de molts anys de treball.

Així volem denunciar de manera ferma aquesta manera partidista de fer política, aquesta actitud de confondre i jugar amb les il·lusions i sentiments dels afectats per tan sols aconseguir rèdit electoral i netejar la imatge del Cap de l´Oposició després d´haver obviat una problemàtica que coneixia des de fa més de 15 anys i que no havia fet res de res per resoldre, sinó tot el contrari.

Volem també denunciar les declaracions a diferents mitjans de comunicació del Cap de l´Oposició on afirmava el següent: "una vegada més es posa en evidència la supeditació dels representants locals del PSC als dictats del PSOE-PSC" i afirmar que MAI, absolutament Mai el PSC de Roses ha rebut directrius ni de Girona, ni de Barcelona, ni de Madrid, ni de Brusel.les. I ens remetem a les votacions al mateix Ple Municipal sobre les consultes per la Independència o la Marxa dels 10.000 a Brusel.les, on integrants del Grup Municipal Socialista han votat opcions diferents acord amb els seus valors, amb total llibertat. Aquestes absurdes declaracions del Cap de l´Oposicó demostren de manera clara la vocació electoralista de la Moció.

Per acabar es reafirmem que continuarem treballant per tal que es rectifiqui la injustícia que significa el manteniment de la Gola de l´Estany dins la Zona Marítimo Terrestre i l´atermenament de Santa Margarita, un atermenament que mai s´hauria d´haver produït al ser l´Estat i la Llei de Costes NO competent.

Lluitarem fins al final per fer justícia al costat dels propietaris afectats perquè se´ls hi reconegui el dret sobre la seva nostra terra".