Jordi Piqué i Sagrera ja és el nou Síndic de Greuges Municipal de l'Escala. La seva elecció s'ha formalitzat, per unanimitat de tots els regidors, en un ple extraordinari que s'ha celebrat aquest dilluns.

"Estem segurs que aquest conscens que suscita la figura de Jordi Piqué encara s'anirà incrementant, perquè tothom reconeix que és una persona propera, ponderada, que coneix la gent i la història de l'Escala i preocupada per moltes activitats", ha remarcat l'alcalde, Estanislau Puig. En la mateixa línia, els portaveus de tots els grups municipals han lloat Jordi Piqué i s'han mostrat satisfets per l'elecció.

Jordi Piqué ha lloat els predecessors en el càrrec des de la seva creació, el 1995: Josep Pujol, Francesc Torrent i Francesc Puig. A més, s'ha mostrat obert a escoltar tothom i ha desitjat tenir poca feina, "perquè això voldrà dir que les qüestions van tenint solució".

Entre els presents al ple hi havia l'exsíndic de l'Escala Francesc Torrent -els altres dos predecessors han traspassat-, a més del president del Fòrum de Síndic de Greuges de Catalunya i síndic de Sabadell, Josep Escartín, i dels defensors del ciutadà de Girona i Salt.

Escartín ha destacat que l'Escala és dels pocs municipis de les seves dimensions que té aquesta figura de defensa dels ciutadans davant l'administració. "Només el 3,5% dels pobles com vosaltres en tenen", ha assegurat.

Llarg currículum

Jordi Piqué i Sagrera és mestre jubilat i una de les persones més actives de l´entorn cultural local. És un gran coneixedor del poble i ha participat i participa activament en nombroses activitats. Mestre des del 1969 fins al 2006 (la major part de la seva carrera al CEIP Empúries de l´Escala), destaca especialment també per la seva extensa implicació en les entitats i activitats locals, especialment en l´àmbit cultural. Així, és el director de l´Agrupació Artística Local des de 1992 i dirigeix també el grup de teatre del Casal del Jubilat Jardí del pedró i el Via Crucis Vivent. Col·labora també a la Festa de la Sal i al Playback de veterans, entre d´altres, a més de ser membre del Patronat de la Festa del Carme, ser membre del Consell de Redacció de la revista l´Escalenc i col·laborar a la ràdio i la televisió local. També ha estat membre de la junta del CER i ha format part de la colla gegantera.

Com a dibuixant, ha estat autor dels logotips de diverses entitats i de cartells de diverses festes. En l´àmbit esportiu va ser fundador i president del Club de Badminton (1986-1992), soci fundador i secretari de la penya blaugrana (1979-1986) i membre de la junta del F.C. l´Escala durant un any. Ha escrit diversos llibres sobre l´ensenyament a l´Escala i és molt popular també per la seva gran activitat a la xarxa social Facebook –en què ha creat nombrosos grups d´interès local i de difusió de la història i els atractius de l´Escala- i com a autor de blogs a Internet –en té 12-.