El compte enrere per l´arribada del TGV a l´Estació de l´Alt Empordà, situada entre Vilafant i Figueres, no només ha començat sinó que ja dóna mostres d´estar a punt d´acabar-se. Amb la mirada posada en l´hipotètic 12 de desembre com a data d´inauguració funcional del tram internacional, des de la setmana passada es poden contemplar les anades i vingudes constants d´un comboi amb dues locomotores del TGV que gestiona la societat francesa SNCF, un model de les mateixes característiques dels trens d´alta velocitat que fan la línia regular entre l´estació de Perpinyà i París.

La unitat en qüestió té com a viatgers els tècnics de les diferents companyies i empreses que han de garantir la completa fiabilitat de la nova línia internacional que uneix la capital de la Catalunya Nord amb l´Alt Empordà.

La SNCF està treballant a fons per començar a comercialitzar al més aviat possible els bitllets que permetran als viatgers cobrir les diferents etapes d´aquest projecte. Tal i com ja va avançar l´EMPORDÀ en la seva anterior edició, ADIF també ha impulsat els mecanismes administratius per licitar la concessió dels serveis adscrits a la nova estació.

El pas del TGV francès per territori empordanès no ha passat desapercebut i han estat molts els curiosos que s´han acostat fins al centre de manteniment d´Hostalets de Llers per veure passar el TGV, el de veritat. "De fressa –diuen–, de moment no en fa gaire". El pas sobre els viaductes de la Jonquera, Biure o Pont de Molins ha sorprès més d´un.

Més informació i Editorial a l'edició de paper del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.