ERC està treballant aquests dies per a convocar una trobada de municipis altempordanesos i de la Catalunya Nord per consensuar una declaració sobre l´energia eòlica. El partit republicà considera que la problemàtica afecta els dos costats de l'Albera i que seria positiu fer un front comú per a poder mostrar una postura coordinada sobre tots els projectes que hi ha damunt la taula.

Per altra banda, Esquerra Republicana de Catalunya presentarà mocions als ajuntaments de la comarca condemnant la sentència del Tribunal Constitucional sobre l´Estatut d´Autonomia de Catalunya i per la independència nacional.

La moció que la formació independentista va presentar aquest dilluns a Figueres manifesta el rebuig "a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència" i considera que "amb aquesta decisió les institucions de l´Estat han exclòs la voluntat expressada pel poble de Catalunya del marc constitucional espa-nyol". També insta el Parlament català a iniciar un procés democràtic cap a la independència de Catalunya.

"Hi posarem tot el nostre esforç per procurar que es puguin debatre les mocions als ajuntaments", va manifestar el president comarcal d´ERC, Daniel Valentí, que va presentar la moció acompanyat del president regional, Josep Carrapiço, i el diputat al Parlament, Alfons Quera. "Cal fer un pas endavant després d´aquesta sentència salvatge", va dir Carrapiço.