L'àrea de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Figueres ja té gairebé a punt el document que ha de regir la divisió de la ciutat en cinc grans discrictes: nord, sud, est, oest i centre.

A hores d'ara s'estan acabant de perfilar les dimensions i ubicacions exactes de cada districte i, en un principi, està previst que es faci el primer pas oficialment amb vista al ple que se celebrarà el mes d'octubre.

El regidor de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Figueres, Xavi Basora, explica que "l'objectiu no és un altre que millorar la comunicació entre el consistori i tots els veïns del municipi". En aquest sentit, està previst que es nomenin cinc regidors de barri que seran els encarregats de representar el consistori en cada un dels districtes.

El regidor de districte es reunirà periòdicament amb els veïns dels barris que tindrà adscrits i, durant aquestes trobades, escoltarà les peticions i demandes que li facin. A partir d'aquí ho farà arribar a la regidoria que pertoqui i, amb vista a futures reunions, es farà un seguiment de la problemàtica.

Més informació a l'edició de paper del Setmanari de l'Alt EMPORDÀ.