El Ministeri de Defensa rehabilitarà l'edifici de la Casa del Governador, al Castell de Sant Ferran de Figueres, per albergar el nou Museu Militar de Catalunya.

La directora general d'Infraestructura del Ministeri de Defensa, Mónica Melle, ha visitat aquest dilluns Figueres per informar del projecte, que costarà uns 9 milions d'euros i les obres començaran el 2011, ha informat avui el Ministeri de Defensa en un comunicat.

El Ministeri de Defensa té previst al llarg d'aquest any elaborar el projecte arquitectònic de rehabilitació de l'edifici i el museogràfic.

Aquestes actuacions es realitzaran amb la col·laboració i aprovació del Consorci que gestiona el Castell de Sant Ferran de Figueres, integrat pel Ministeri de Defensa, la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de la ciutat.

L'edifici Casa del Governador té una superfície total construïda de 2.449 metres quadrats distribuïts en dues plantes, la qual cosa permetrà albergar tot el material de l'antic Museu de Montjuïc a Barcelona.

El projecte preveu rehabilitar una petita part del Castell de Figueres que, amb els seus 34 hectàrees, és el recinte fortificat més gran d'Europa i és un exemple excepcional d'arquitectura militar del segle XVIII.