El Partit del Socialistes de Catalunya (PSC) denunciarà l'alcalde de Figueres i número u de Convergència i Unió (CiU) per la demarcació de Figueres, Santi Vila, davant la comissió contra el transfuguisme per promoure aquesta pràctica.

Segons que ha confirmat a EFE el secretari municipal de les comarques gironines del PSC, Narcís Casassà, la decisió s'ha acordat després que Pere Pujolà, que fins ara formava part de l'equip de govern com a representant socialista, s'hagi lliurat de la destitució que han patit els seus antics companys i s'hagi mantingut en el càrrec de regidor de Qualitat Urbana després de passar-se al grup mixt.

Dels cinc representants del PSC en el grup municipal, quatre han estat destituïts per l'alcalde que va acusar un d'ells, el regidor Ciro Llueca, d'una desviació pressupostària de 251.000 euros.

No obstant això, el cinquè regidor socialista, Pere Pujolà, s'ha passat al grup dels no adscrits, en una acció que els socialistes entenen com un clar exemple de transfuguisme encoratjat per l'alcalde Santi Vila, el qual, segons Narcís Casassà, li hauria proposat aquesta opció abans de denunciar Llueca i donar pas a la ruptura del pacte de govern.

Casassà ha explicat a EFE que estan a l'espera del ple de dilluns que ve 15 per assegurar-se que Pujolà descarta la petició socialista de renunciar a l'acta de regidor i, llavors, tirar endavant el recurs davant la comissió contra el transfuguisme.

Fonts del PSC consultades per EFE han qualificat l'actitud de Santi Vila en tot aquest assumpte com "una mostra més de la deslleialtat de l'alcalde" i han insistit que la continuïtat en el càrrec de Pere Pujolà demostra que existia un pacte previ a aquesta crisi de govern entre socialistes i convergents.