L'actual presó de Figueres, ubicada al centre d'aquesta població gironina, es perfila com a l'edifici que acollirà la nova seu de l'escola Carme Guasch, que fa quatre anys que funciona en mòduls.

El canvi de funció podria produir-se quan a final d'any els presos deixin aquestes instal·lacions i es traslladin a la nova presó unificada de la demarcació, al Puig de les Basses.

El director d'Educació a Girona, Andreu Otero, ha apuntat que la capital de l'Alt Empordà no pot deixar passar l'oportunitat de tenir una nova escola al nucli urbà i ha assegurat que totes les conselleries implicades i el consistori de la localitat estan d'acord en aquest projecte.

"Ja s'ha parlat amb el conseller i amb l'Ajuntament de Figueres, tots hi estem d'acord i és una ocasió immillorable de disposar d'una escola pública al centre de la ciutat", ha indicat Otero.

Des del Govern de la Generalitat es preveu que la nova presó del Puig de les Basses estigui construïda a final d'any i que es procedeixi llavors al trasllat dels reclusos.

A partir d'aquest moment serà quan haurien de començar les obres per reconvertir la presó en escola i acollir l'escola que rep el nom de Carme Guasch, inaugurada el curs 2006-2007 i que, des d'aleshores, imparteix els seus cursos en mòduls prefabricats al carrer Josep Maria de Segarra.

Des del Departament d'Educació ja s'ha lliurat al consistori de Figueres l'estudi de viabilitat, amb els plans que confirmen que aquest trasllat és factible.