L'Hotel Maria Teresa, del carrer Colomer de Llançà, va tancar les portes ara fa aproximadament vuit anys, segons fonts municipals, i des d'aleshores l'edifici s'ha anat degradant. Moltes de les seves parets exteriors estan guixades i les obertures de les finestres estan malmeses. Fins i tot, n'hi ha que han aprofitat els murs per deixar-hi la seva empremta en forma de grafits.

L'hotel té diversos propietaris –el majoritari és una entitat bancària­– i es va parlar de tirar-lo a terra per fer-hi un centre d'atenció a la gent gran. La situació econòmica actual, però, ha frenat les expectatives inicials i tot i que l'Ajuntament ja va concedir la llicència d'enderroc de tot l'edifici, de moment encara no s'ha executat. Al darrer ple, la regidora d'ICV, Anna Pujol, va preguntar en quina situació es troba el procés d'enderroc, ja que l'hotel abandonat representa un perill i un risc per a les persones.

Segons va dir l'alcalde, Pere Vila, l'Ajuntament és conscient que l'antic Maria Teresa es troba en un estat lamentable: "La llicència d'enderroc ja està donada, però encara no s'ha fet. Si dins de poc temps no l'executen, ho farem nosaltres amb càrrec al propietari".

L'antic hotel es troba molt ben situat, gairebé al capdamunt del carrer Colomer i molt a prop de la carretera que separa Llançà del Port de la Selva. La seva pàgina web encara el presenta com un hostal situat en un lloc tranquil, entre la vila i la platja, envoltat de roures i oliveres i amb un gran pàrquing, un jardí i jocs per a la mainada. En l'actualitat, però, hi ha més cases construïdes al voltant de l'hostal a causa del creixement urbanístic que va experimentar la vila amb el pas dels anys.

El requeriment de l'enderrocament als propietaris de l'antic establiment ja està fet i el consistori de Llançà ara s'ha donat un temps de marge abans d'actuar.