Preveu una àrea de gimnàs de 1.130 m² amb sales de musculació i de spining, vestidors; una sala d'aigües de 883,5 m² tancada per una semicircumferència de vidre que inclou un jacuzzi, saunes i banys de vapors; i un restaurant. L'objectiu és començar les obres a finals del 2009 i principis del 2010 amb un pressupost que oscil·laria els 6,7 i els 8,7 MEUR.

Segons ha explicat Santi Vila, aquesta serà l'obra de rehabilitació més important que es pretén enllestir durant aquest mandat, ja que la voluntat del govern és que aquest espai resolgui la necessitat d'equipaments esportius a la ciutat. Per això, s'ha realitzat un estudi a quinze anys vista de quin seria el nombre de potencials usuaris d'aquest nou poliesportiu. Segons les previsions del consistori, fins l'any 2016, el nou equipament donaria servei a prop de 24.000 persones i fins al 2023, tindria prop de 31.000 usuaris.

L'avantprojecte també inclou un escenari a curt termini i situa en 3.478 els usuaris un cop s'hagi posat en marxa. D'aquesta manera, Figueres disposarà de dos equipaments esportius municipals, un situat al Parc Bosc, al costat de l'hospital, i el segon, a la part de llevant.

Equipament municipal

Aquest nou poliesportiu serà municipal, tot i que serà una empresa privada la que construirà i gestionarà la instal·lació a través d'una concessió municipal. Pel que fa els preus, aquests els fixaran l'Ajuntament i segons paraules de l'alcalde, seran un 20 i un 25% per sota dels de l'equipament que un operador privat vol construir al recinte firal.

L'avantprojecte preveu la conservació de la façana de la plaça de braus, per ser un edifici catalogat. L'accés principal serà pel passeig del cementiri. A l'entrada hi haurà una gran esplanada per aparcament. En planta hi haurà el vestíbul i la recepció, la part administrativa i els vestidors. Al costat hi haurà una gran semicircumferència de vidre que tancarà les dues piscines i el jacuzzi. Aquesta seria la zona d'aigües, de 883,50 m², que també inclou saunes. Una altra àrea serà la de gimnàs, de 1.130 m², que inclou una sala de fitnes de 500 m² i de spining de 130 m² i tres sales més per fer altres activitats esportives.

L'avantprojecte també preveu que un altre operador hi pugui construir un restaurant, però en canvi s'han descartat les pistes de pàdel, per considerar que ja hi havia suficient oferta a la ciutat.

Poliesportiu, a Vilafant

Vila ha explicat que aquest era un projecte prioritari per la ciutat i ha indicat que l'Ajuntament no posarà 'pals a la roda' en la construcció de la piscina i el poliesportiu al complex Poliesport de Vilafant, del que el consistori figuerenc hi forma part.