Meteorologia

Quin temps farà per Sant Joan? Això diuen els pronòstics

El Meteocat ha anunciat a través del seu perfil a X que el temps serà inestable fins diumenge que ve

L'agència meteorològica adverteix que aquest clima podria continuar fins a la revetlla de Sant Joan

Dia de pluja, en una imatge d'arxiu.

Dia de pluja, en una imatge d'arxiu. / Agències

Emma Ferrara

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha anunciat a través del seu perfil a X que el temps serà inestable fins diumenge que ve. De fet, l'agència meteorològica adverteix que aquest clima podria continuar fins a la revetlla de Sant Joan: "No fa net la inestabilitat a mitjà termini i fins i tot sembla que es podria accentuar de cara a diumenge acompanyant un nou descens de la temperatura".

Segons la predicció del Meteocat, aquest dijous les precipitacions acompanyaran tot el territori català. Les pluges seran febles en general, però localment poden ser més intenses a algunes comarques on l'agència ha activat l'alerta groga: Alt Empordà, Ripollès, Osona, Garrotxa, Gironès i Pla de l'Estany.

En alguna d'aquestes zones, no es descarten les tempestes, calamarsa o pedra de manera puntual. A la meitat nord del territori i les comarques abans esmentades, les pluges podran ser més abundants. Pel que fa als termòmetres, baixaran les mínimes i les màximes a tota la comunitat autònoma.

El servei meteorològic català apunta que la inestabilitat continuarà fins al cap de setmana, sense descartar que duri fins a la festivitat de Sant Joan, dilluns 24 de juny. Divendres s'aproximen pluges que podrien anar acompanyades de tempestes a les zones on hi ha alerta groga.