Mor Lluis Llongueras, als 87 anys, considerat el millor perruquer d'Espanya

Va ser un reconegut seguidor de Salvador Dalí, amb qui col·laborar en la creació de la perruca de Mae West

Lluis Llongueras, en una imatge d'arxiu, en una exposició sobre Dalí

Lluis Llongueras, en una imatge d'arxiu, en una exposició sobre Dalí / LLUIS LLONGUERAS/DDG

DDG

Lluís Llongueras ha mort aquest dilluns 29 de maig als 87 anys. El perruquer català, per a molts el millor de tots els temps nascut a Espanya, va desenvolupar una prestigiosa carrera que va començar amb tan sols 14 anys sent ajudant de perruqueria a la reconeguda Can Dalmau. El seu caràcter polifacètic el va portar a més a guanyar una enorme fama com a escultor, fotògraf, escriptor i pintor, col·laborant fins i tot amb Salvador Dalí en la realització d'una perruca gegantina que actualment s'exposa a l'habitació que l'artista va dedicar a Mae West al Teatre -Museu Dalí de Figueres.

Nascut a Esparraguera (Barcelona) el 1936, es va guanyar l'honor de ser ficat a la mateixa conversa amb noms de creadors universals mediterranis com el mateix Dalí, Antoni Gaudí i Ferrán Adrià. Fotògraf, perruquer, dissenyador, interiorista, cap art no s'escapava de les mans de Llongueras. Un artista que va desenvolupar els seus grans i més reconeguts treballs amb els cabells com a escenari per plasmar els desitjos i ambicions de diverses generacions.

La marca Llongueras compta amb més de 50 establiments franquiciats a Espanya i 120 salons a tot el món, a més dels múltiples productes que estan a la venda amb el seu nom.

Entre els reconeixements que ha rebut al llarg de la seva vida destaca la Creu de Sant Jordi que li van lliurar l'any 2000 i la Medalla al treball President Macià que li van penjar el 2008. A més, el mateix Lluís va crear els seus propis premis de Periodisme de Moda i va voler ser mecenes d'art.