Alerta per fred intens a l'Alt Empordà

Protecció Civil activa l'alerta per un nou episodi de fred intens previst durant els propers dies

Imatge d'arxiu durant una onada de fred

Imatge d'arxiu durant una onada de fred / Europa Press

Emporda.info

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Procicat per onada de fred en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

A partir de la propera nit i fins diumenge es preveu que es pot superar el llindar de fred a tot el territori català excepte les comarques de l'extrem sud (Montsià, Terra Alta i Baix Ebre), a causa de l'afectació del vent en aquestes comarques.

A l'Alt Empordà es manté una situació de perill a la mar durant el dia d'avui. El descens de temperatures començarà a destacar aquesta nit i l'alerta per fred serà considerada de "perill alt" (taronja) també durant la nit de divendres.

Protecció Civil ha informat de l'onada de fred als municipis demanant-los que informin al CECAT dels espais que tinguin habilitats per a acollir les persones que ho necessitin i també que activin els procediments i convenis que disposin per aquesta situació.

Igualment, el cos de Mossos d'Esquadra també vetllarà per detectar i gestionar en coordinació amb els municipis i el CECAT ajuda per als sense sostre en cas de necessitats excepcionals.

Davant aquesta onada de fred, es recomana molta prudència en la mobilitat en cas de trobar gel a la calçada. També cal extremar les precaucions amb els aparells de calefacció als habitatges, i garantir sempre una correcta ventilació. En dies d’onada de fred, vestiu-vos amb roba i calçat adequats per a temperatures baixes. Poseu-vos diverses capes, per mantenir la calor corporal durant més temps i protegiu-vos la cara i el cap i eviteu l’entrada directa d’aire fred als pulmons. Consulteu els consells de Protecció Civil davant les onades de fred: