La Creu Roja demana que es donin més joguines per cobrir les necessitats dels menors vulnerables

Imatge de recurs d'una joguina

Imatge de recurs d'una joguina / Quironsalud

EP

Creu Roja Joventut ha alertat aquest divendres que encara no ha cobert un terç de la demanda de joguines d'aquest 2022: encara ha d'arribar al 35% de les joguines que necessita quan falten 12 dies per tancar la 30a Campanya de Joguines, ha informat en un comunicat.

L'objectiu d'aquesta campanya és repartir les joguines entre els més de 22.000 menors en situació de vulnerabilitat de Catalunya i ha remarcat que, sobretot, falten joguines per a la franja d'entre 7 i 14 anys.

Demana que es donin joguines noves, que fomentin el joc cooperatiu i que siguin sostenibles i no bèl·liques ni sexistes: "Qualsevol nen té dret a estrenar-les sigui quina sigui la situació econòmica de les seves famílies".

El joc és "un element essencial per garantir el desenvolupament integral" dels menors perquè no només afavoreix el desenvolupament intel·lectual i motriu sinó que esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement.

L'organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió davant el perill d'aïllament social que afecta la infància en risc.