Profunda borrasca per als dies assenyalats de Nadal? Atenció a aquest cap de setmana

LAVANDEIRA JR.

LAVANDEIRA JR.

EPC

La setmana que acabarà en la nit de Nadal i el dia de Nadal promet ser molt més estable que l’anterior, tot i que el pròxim cap de setmana deixa entreveure un canvi important.

De moment, la setmana ha començat amb els habituals fronts associats a borrasques atlàntics que deixaran pluges a Galícia durant els primers dies de la setmana. Seran les comunitats de l’oest de la Península les que concentraran el risc de pluja. A la resta de comunitats, especialment a les de l’est i a les Balears, seran improbables.

Segons la previsió d’eltiempo.es, a més de les pluges, Galícia registrarà vents forts. També a la costa nord-oest es registraran onades de 5 a 6 metres. El vent anirà remetent al llarg de la setmana.

Una vegada hagi passat el front, s’espera l’entrada d’aire més fred pel nord. Hi haurà un descens de les temperatures que serà més notable al nord de la Península. A Catalunya, tanmateix, a partir de dijous es produirà un ascens contundent dels termòmetres.

Cap de setmana

A mesura que ens anem acostant al començament de l’hivern del 2022 i al cap de setmana de Nadal caldrà mirar de nou a l’Atlàntic. Els diferents models predictius coincideixen que en aquestes dates es formaran noves borrasques. Alguns prediuen que una entrarà pel sud-oest d’Espanya i podria portar pluja per les dates nadalenques. A veure si encerten.