La Diputació de Barcelona ha incorporat bones pràctiques en propietat intel·lectual dels editors de diaris i revistes en subscriure la llicència de drets d'autor que li autoritza a compartir articles de premsa entre els seus treballadors.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el conveni signat entre la Diputació i CEDRE fa ara un any. En aquest acord totes dues organitzacions es comprometien a col·laborar en la promoció cultural mitjançant accions dirigides a promoure el respecte als drets d'autor, com és la signatura d'aquesta llicència.

El director general de CEDRE, Jorge Corrales, ha destacat el caràcter pioner de la Diputació de Barcelona en el seu sector pel seu compromís amb la propietat intel·lectual, la cultura i els seus creadors. Així mateix, ha assegurat que "la premsa és un dels pilars de les societats democràtiques i bones pràctiques, com les implementades per la Diputació, contribueixen a la seva sostenibilitat".

Més de 680 organitzacions responsables

A Espanya ja hi ha més de 689 organitzacions, en la seva majoria privades, que han incorporat bones pràctiques en matèria de propietat intel·lectual a l'hora de compartir entre empleats i col·laboradors notícies de premsa.