Els Mossos d'Esquadra van detenir el 4 d'agost a Calella de la Costa tres homes d'una mateixa família acusats d'enganyar una dona amb l'estafa de l'amor i el mètode del 'Rip Deal'. Segons un comunicat de la policia catalana, els arrestats van enganyar la dona, que feia poc que havia enviudat i que havia patit violència de gènere, perquè invertís en rellotges de luxe. En total li van estafar 1,68 milions d'euros, que és el valor que tenien set rellotges de luxe i un vehicle d'alta gamma que els Mossos van poder recuperar. Els estafadors van aprofitar que la dona havia de gestionar l'herència de la seva parella per iniciar una relació sentimental fraudulenta per aconseguir el patrimoni. Els detinguts han ingressat a la presó.

La investigació va començar a partir d'una denúncia per Rip Deal, que és un mètode d'estafa que consisteix a apropiar-se amb habilitat, i en alguns casos amb violència, de quantitats importants de diners o de béns de valor significatiu a canvi de bitllets falsificats o simulats.

La víctima, que feia poc havia enviudat, va manifestar que havia estat víctima de violència de gènere, per un maltractament psicològic continuat que l'hauria deixat en un estat de vulnerabilitat considerable. En el moment de gestionar l'herència de la seva parella, els autors de l'estafa s'haurien aprofitat d'aquesta situació i haurien iniciat una relació sentimental fraudulenta de forma presencial gràcies a la qual van obtenir set rellotges de luxe i un vehicle d'alta gamma.

Un cop acreditada l'activitat delictiva dels investigats, el 4 d'agost es va escorcollar el domicili de Calella de la Costa dels estafadors. En el moment de les detencions se'ls va intervenir nombrosos objectes de luxe, principalment complements de marroquineria, sabates, perfums, rellotges de primeres marques i dos vehicles d'alta gamma.

Els detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 14 de Barcelona, que en va decretar l'ingrés a presó. Segons la policia catalana, no es descarten noves detencions.