El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha defensat limitar la velocitat a 110 quilòmetres per hora a l'autopista AP-7 i que, en deu trams que sumen una extensió total de 70 quilòmetres, les reduccions "siguin encara més notables, fins als 100 si convé".

En una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimarts recollida per Europa Press, ha assegurat que també demanaran al Govern central que estableixi un límit de velocitat inferior als 100 quilòmetres per hora a l'AP-7 "quan hi hagi congestions molt importants".

Ha subratllat que, si bé el nombre de víctimes mortals en aquesta autopista s'ha doblat des de la liberalització dels peatges, ha disminuït en un 6,5% en el conjunt de les carreteres catalanes: "Hi ha uns 1.100 accidents amb víctimes menys ara que abans de la liberalització dels peatges. Dit tot això, l'AP-7 ens preocupa i ens ocupa".

Sobre els accidents, ha sostingut que el 40% de les víctimes mortals havien consumit alcohol, drogues o psicofàrmacs, mentre que en els controls d'alcoholèmia duts a terme al juny --gairebé 100.000-- la xifra de positius estava al voltant del 5%.

"Repeteixo, quan la víctima és mortal és quan s'incrementa notablement la presència d'aquest tipus de substàncies", ha advertit, i ha subratllat que sobre el total d'accidents la principal causa són distraccions per l'ús del telèfon mòbil.

En aquesta línia, ha explicat que al setembre entraran en funcionament dues càmeres de prova a l'AP-7 per detectar l'ús del mòbil durant la conducció.

Preguntat per la retirada del camió accidentat aquest dilluns en aquesta mateixa via a Fogars de la Selva, que es va allargar més de deu hores i va provocar retencions durant tot el dia, ha subratllat que es va prioritzar l'atenció del conductor --que finalment va morir-- i que la manera en la qual el vehicle va bolcar va requerir d'"actuacions complicades".