El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha apostat per impulsar mesures localitzades al territori per evitar més incendis de cara a la revetlla de Sant Joan i ha descartat que siguin "de caràcter general en el conjunt del país" perquè a parer seu la situació és molt diferent.

"Tenim molt monitoritzat el conjunt del territori", ha assegurat en una entrevista de RAC 1 aquest dilluns, recollida per Europa Press, en la qual ha concretat que les mesures s'anunciaran entre dimarts i dimecres.

Preguntat pels incendis, ha situat la "prioritat d'actuació" en l'incendi d'Artesa de Segre (Lleida) i ha destacat les dificultats que han suposat per als cossos d'emergències la simultaneïtat d'incendis a Catalunya.

Elena ha destacat que les actuacions dels cossos d'emergència estan orientades a "no anar darrere els focs, sinó esperar-los i gestionar amb intel·ligència allà on cal intervenir amb més força", i ho ha considerat un canvi significatiu respecte a la gestió anterior.

Ha xifrat en 60 la mitjana d'incendis diaris de vegetació des de dimecres, i ha subratllat que els llamps "han provocat una situació molt complicada".