El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha alertat aquest divendres que les temperatures pujaran un grau o un grau i mig més de mitjana a Catalunya aquest divendres, per la qual cosa continua el risc molt elevat d'incendis.

Ho ha dit en una compareixença davant els mitjans, al costat del cap dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, en la qual ha explicat que aquest divendres "és un dia complicat", per les altes temperatures i el risc de tempestes seques amb llamps, que poden revifar els focs.

Així mateix, ha reiterat la crida a la prudència dels ciutadans perquè mantinguin "molta precaució" si es desplacen a zones naturals, i ha agraït l'entrega dels Bombers de la Generalitat que treballen diàriament en l'extinció d'aquests incendis.

Bombers

Per la seva banda, Borrell ha manifestat la importància "que no es desenvolupi cap altre incendi forestal" en territori català, per evitar tenir més simultaneïtat d'actuacions, i ha explicat que tots els incendis actius estan força controlats, en les seves paraules.

"És cert que al llarg d'avui tindrem rebrots, nous incendis amb llamps, i això pot donar la sensació d'alerta, però hi estem a sobre, i estem treballant amb diferents objectius dins un pla d'acció definit", ha afegit Borrell.

Així mateix, ha detallat que durant aquest divendres monitoritzaran els llamps i aniran prenent decisions: "No anem darrere els incendis, ens hi anticipem. Si alguna zona la mantenim activa, ens podem permetre que continuï activa, per evitar problemes més greus".