La Conselleria d'Educació ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc) d'aquest dijous l'ordre de calendari escolar, que recull l'avançament de l'inici de curs anunciat pel Govern.

Així, l'ordre, recollida per Europa Press, fixa que en el segon cicle d'educació infantil i en educació primària les classes "han de començar" el 5 de setembre i acabaran el 22 de juny.

També recull la jornada intensiva a parvulari i primària durant el setembre, una reducció horària que "ha de garantir, de totes maneres, el manteniment dels menjadors escolars amb activitats de lleure al migdia, prèvies a l'inici de l'activitat de lleure educatiu.

A ESO, Batxillerat, cicles formatius i altres formacions postobligatòries, el curs ha de començar el 7 de setembre i finalitzar el 20 de juny.

A l'ESO desapareix l'esment a la jornada continuada que figurava en l'ordre de calendari del curs passat i únicament estipula que el marc horari general s'ha de desenvolupar entre les 8.00 i les 18.00 hores.

Formacions d'adults; cicles formatius d'arts plàstiques, disseny i arts escèniques; ensenyaments artístics de règim especial; graus professionals de música i dansa; i ensenyaments esportius començaran abans del 19 de setembre i les Escoles Oficials d'Idiomes no més tard del 22.

L'ordre també recull els canvis introduïts per quadrar el nou calendari: les vacances de Nadal començaran el 22 de desembre, un dia abans, i els centres tindran quatre dies de lliure disposició, un més que fins ara.